Home » Archief » Engelandreis 2012

Engelandreis 2012, een kort verslag

 

Maandag 15 t/m Zaterdag 20 Oktober

Maandag
 
Nadat we alle passagiers opgehaald hadden, hebben we een bezoek gebracht aan Corpus Experience te Oestgeest om een reis te maken door het menselijk lichaam.
Aan het einde van de middag hebben we in Europoort ingescheept voor de overtocht naar Engeland.
 
Dinsdag
 
Na ontscheping hebben we eerst en 15 inch treinlijntje bezocht de Sherwood Forest Railway.
Vervolgens zijn we naar Crich gereden om een bezoek te brengen aan het Nationaal Tramway Museum.
Aan het einde van de middag zijn we doorgereden naar ons hotel in Nothingham.
 
Woensdag
 
Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan the Midlands Model Engineering Exhibition in Radford Semele wat voor de 35e keer werd georganiseerd. De dames hebben we naar het centrum van Royal Leamington Spa gebracht om te shoppen. Aan het einde van de middag hebben we ook nog een 7¼” treinlijn bezocht, de Echills Wood Railway in het Kingsbury Waterpark.
 
Donderdag
 
Vandaag zijn we naar Dudley gereden om het Black Country Museum te bezoeken, een museum met veel gebouwen en historische werktuigen uit de omgeving.
 
Vrijdag
 
Na de koffers ingeladen te hebben zijn we vertrokken richting Gainsborough waar we  de Gainsborough Model Railway Society hebben bezocht. Een mooie grote spoor “0” baan die naar idee is gebouwd van de East Coast Main Line, van Londen King Cross naar Leeds Centraal. In de middag zijn we richting Hull gereden om daar een bezoek te brengen aan het Street Life Museum, waar vervoersmiddelen tot ruim 200 jaar terug in de tijd staan, Aan het einde van de middag hebben we bij de P & O ingecheckt voor de terugreis naar Nederland.
 
Zaterdag
 
In Nederland eenmaal van de boot gekomen zijn we richting Etten Leur gereden voor een koffiestop en om een bezoek te brengen aan het van Osch museum, een privé verzameling van de familie van Osch.
Voordat we de passagiers weer afgezet hadden op de ophaalplaatsen hadden we eerst een diner gereserveerd om de week mooi af te sluiten.
 

Maak een Gratis Website met JouwWeb